Aroma by VILJA Media 5 mindre

MEIDÄN TARINAMME.

Koivulahdessa, leipomoksi muunnetussa entisessä kauppakiinteistössä kehiteltiin ahkerasti reseptiikkaa ja koeleivottiin marraskuussa 2011. Näin sai alkunsa Aroma.
 
Liikeideamme oli valmistaa artesaani leipomotuotteita, painottaen hapanjuurileivontaa, aidosta voista leivottuja pullia ja suhteellisen rajattua valikoimaa erilaisia kakkuja. Lucian päivänä 13.12.2011 avasimme uuden leipomomme, josta levisi tuoreiden leivonnaisten houkutteleva tuoksu.
 
Ensimmäiset kaksi vuotta kuluivat asiakaskunnan kasvattamiseen ja upouuden leipomokonseptin lanseeraukseen seudullamme. Myimme tuotteitamme toreilla, popup-tapahtumissa ja liityimme Vaasan REKO-rinkiin.

Aroma by VILJA Media 32

Vuonna 2014 eräs kanta-asiakkaistamme ilmoitti meidät TV-ohjelmaan “Suomen paras leipomo”. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa, ja pitkän harkinnan jälkeen päätimme yhteistuumin osallistua. Kun osakilpailuista oli selvitty, olimme yllättäen finaalissa. Voitimme Suomi-kakullamme lopulta koko kilpailunHelsingissä!
 
Voittomme jälkeisenä aamuna leipomon ovella kiemurteli pitkä jono ja jonoja muodostui vielä pitkään sen jälkeenkin.
 
Kun arki lähti jälleen rullaamaan, löysimme mielestämme Vaasan upeimman toimitilan. Kun avasimme oven Hovioikeudenpuistikolla sijaitsevaan tilaan, oivalsimme välittömästi, että yrityksemme sopisi tänne täydellisesti! Historiaa huokuvat tilat, perinteikkäät mustavalkoruudulliset lattiat ja suuret ikkunat tarjosivat Aromalle tilaa kehittyä edelleen.

Marraskuussa 2015 avasimme näin toisen palvelupisteemme Vaasan keskustaan. Leipomomme vakiovalikoiman lisäksi aloitimme hieman myöhemmin, elokuussa 2017, lounastarjoilun ja muokkasimme toimitilaamme jo toistamiseen lyhyen ajan kuluessa.
 
Vuoden 2018 alussa meihin otti yhteyttä tukholmalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka etsi kahvilayrittäjää Kivihaan GW-ostoskeskukseen. Ymmärsimme heti, että se tukisi mainiosti Koivulahden pääleipomomme toimintaa. Tartuimme toimeen ja ryhdyimme innokkaasti remontoimaan 50 asiakaspaikan kahvilaa. Remontti eteni nopeasti ja avasimme huhtikuussa 2018.
 
Keväällä 2023 meille tarjoutui mahdollisuus ostaa pieni kahvila Sepänkylän keskustasta. Se oli meille tuttu paikka, joten ei mennyt montaakaan päivää ennen kuin päätös oli tehty. Syksyllä 2023 avasimme jo neljännentoimipisteemme. Lilla Aroma, pienokaisemme, oli löytänyt paikkansa!
 
Olemme kaikki nämä vuodet leiponeet, kehittäneet reseptiikkaa, maistelleet ja arvioineet tuotteita väsymättä. Olemme ottaneet osaa artesaanileivonnan kilpailuihin ja saaneet varsin voitokkaina vahvistuksen siitä, että olemme oikealla tiellä.
 
Aloittaessamme meitä oli tuskin kourallinen. Nyt työllistämme leipureita, kondiittoreita, asiakaspalvelijoita, kokkeja, opiskelijoita sekä markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon asiantuntijoita. Palveluksessamme on tällä hetkellä noin 30 henkilöä.
 
Vaikka yritys on kasvanut paljon, arvomme ja leivontamenetelmämme ovat pysyneet samoina. Huomioimme tuotannossamme eri sesongit, ja luova vapaus on toiminnassamme keskeistä. Yhdessä myymälähenkilökuntamme kanssa haluamme tarjota jokaiselle asiakkaallemme herkullisen kokonaiselämyksen.

Palkinnot.

utmarkelser 2