Aroma by VILJA Media 5 mindre

VÅR HISTORIA.

I November 2011 provbakas och planeras det i en gammal butikslokal som renoverats om till bageri i Kvevlax. Här läggs grunden till aroma.

Konceptet är småskaligt mathantverk och tyngdpunkten ligger på surdegsbröd, smörbakta bullar och ett litet sortiment tårtor. Den 13 december 2011, på Luciadagen, öppnas dörrarna till det nya bageriet och doften av nybakat sprider sig.

Våra första 2 år går till att skapa ett kundnätverk och att köra igång ett helt nytt bagerikoncept för regionen. Vi säljer på marknader, pop-uptillfällen och går även med i REKO Vasa.

Aroma by VILJA Media 32

2014 blir vi nominerade av en stamkund till tv-programmet Finlands bästa bageri. Tävlingen ska ordnas för första gången i Finland och efter stor tveksamhet besluter vi oss gemensamt för att delta. När deltävlingarna klarats av står vi i final i Helsingfors med Finlandstårtan och vinner slutligen tävlingen!

Efter att finalprogrammet sänts på TV slingrar sig kön lång till bageriet följande morgon och en lång tid framöver. När vardagen igen rullar på i nya inkörda banor dyker den i våra ögon vackraste affärslokalen i Vasa upp. När vi öppnar dörren till fastigheten på Hovrättsesplanaden ser vi genast att vårt koncept kommer att passa in perfekt här! Denna lokal med gamla anor, svartvitrutiga golv och stora skyltfönster ger aroma perfekta utrymmen att utvecklas vidare i. I november 2015 öppnas Aroma i Vasa centrum, vår andra betjäningspunkt.

 

Förutom vårt standardsortiment i bageriet i Vasa kör vi lite senare, augusti 2017, igång med ett lunchkoncept och bygger om butiken en andra gång på kort tid.

I början på 2018 blir vi kontaktade av ett fastighetsbolag i Stockholm som söker en caféföretagare till GW-gallerian i Stenhaga. Vi konstaterar snabbt att det skulle vara det perfekta komplementet till huvudbageriet i Kvevlax. Vi gör slag i saken och börjar ivrigt renovera för ett café med 50 kundplatser. Ombyggnationen går snabbt och vi öppnar i april 2018.

Våren 2023 erbjuds vi möjligheten att köpa en litet café mitt i Smedsby centrum. Ett inte alls obekant ställe för oss och det tar inte många dagar innan beslutet är gjort, här ska lilla aroma bli till! Redan hösten 2023 öppnar vi vårt fjärde ställe!

Tillsammans har vi bakat, produktutvecklat, provsmakat och utvärderat produkter genom åren. Vi har tävlat i Mathantverkstävlingar och genom många fina vinster fått bekräftelsen om att vi är på rätt spår.

Från att ha varit en knappt handfull i personalstyrka sysselsätter vi idag bagare, konditorer, försäljare, kockar, studeranden, marknadsförare och HR-ansvarig. Ett genomsnitt på hela 30 personer är idag anställda på aroma.

Det mest fantastiska är att även då företaget växt mycket är processen och bakningsmetoderna desamma. Säsongstänket och det fria kreativa produktionsarbetet löper som en röd tråd genom Aroma och tillsammans med försäljarna vill vi ge kunden en fin helhetsupplevelse.

Utmärkelser.

utmarkelser 2