Aroma Kvevlax 11

MariaN Tarina.

Aroman perustaja Maria Vestergård kuvailee itseään yrittäjäksi, joka rakastaa luovaa työtä. Ajatus Aromasta kypsyi hänen sisällään useita vuosia ennen kuin liikeidea vihdoin sai fyysisen muotonsa. Luovuus yhdistettynä Marian intohimoon makuja ja muotoja kohtaan loivat Aromalle vankan perustan. Leipurit, kondiittorit, kokit ja ruoka-artesaanit työskentelevät rinta rinnan, kehittävät tuotteita yhdessä ja luovat uutta sisältöä joka päivä.

IMG 2752 jpg

Marian juuret ovat syvällä Pohjanmaan maaseudulla. Maalla kasvanut Maria saa inspiraationsa sekä luonnosta että sukunsa perinteistä. Hän kuuli lapsena paljon tarinoita isoäidistään, joka kypsensi hirvenpaistia ja täytettyä haukea puulämmitteisessä uunissa pienellä, omavaraisella maatilallaan. Isoäiti tarjoili kermaista raakamaitoa ja lehmipolkujen vieriltä kerättyjä kantarelleja - niistä samoista metsistä, joissa se hirvikin oli kaadettu. Voit melkein aistia ihanat tuoksut tuolloin valmisteilla olevasta herkkuateriasta.

 

Myös Marian äiti valmistaa kaiken ruuan alusta alkaen. Työn ja raaka-aineiden arvostus on siirtynyt Marialle ja näin luonnollisesti myös Aromaan, jossa kaikki leivotaan käsin. Tänään Maria astelee oman tyttärensä kanssanäitä samoja polkuja. Sieltä poimitaan sienet, marjat ja kuusenoksat, joista Maria sitoo joulukuussa kauniita koristeita Aroman toimipisteisiin.
 
Ja aina kun avaat Aroman oven – olipa talvi, kevät, kesä tai syksy – voit kokea samaa kuin Marian isoäidin vieraat. Nautit kaikilla aisteillasi. Täällä tarjotaan huolella valmistettua kahvia, leipää, jonka pinta on rapea ja sitkoinen, mutta sisältä pehmeä ja kuohkea, sekä voilla paistettuja pullia, jotka melkein sulavat suussa. Aroma tarjoaa aitoja makuja ja tuoksuja!

Palkinnot.

Ebba Brahe -stipendi 2018 / Maria Vestergård
Vuoden Pohjalainen 2014 / Maria Vestergård